Utazás

Donald Trump mélyrepülése miatt kaphatnak új nevet szállodái

Bár a Trump Hotels vezetősége tagadja, hogy a lépésre azért került sor, mert Donald Trump két kézzel vágja maga alatt a fát, az üresen kongó szállodai szobákra nehéz más magyarázatot találni.

A Travel + Leisure nevű weboldal értesülései szerint a Washington D. C.-ben nemrég megnyílt Trump International Hotel lakosztályainak árai 500 dollár alá estek, miközben a város csaknem minden ötcsillagos luxusszállodája teljesen megtelt a Nemzetközi Valutaalap két héttel ezelőtt tartott konferenciájának idejére. Ráadásul Trump mexikóiakra tett megalázó megjegyzései miatt két sztárséf is visszalépett attól a szándékától, hogy éttermet nyisson a republikánus jelölt nevét viselő hotelben.

Scion bölcsei

Eric Danziger, a Trump Hotels vezérigazgatója nemrég közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy a vállalat újonnan megnyíló szállodáit már nem a New York-i ingatlanmogul neve fémjelzi majd. A főleg a fiatalabb utazókat megcélzó hotelek ugyanis a Scion nevet viselik majd.

“Olyan nevet szerettünk volna, amely tiszteleg a Trump-család és hatalmas üzleti sikereik – többek között a Trump Hotels sikerei – előtt, azonban az volt a célunk, hogy a luxusmárkáink és az életmódmárkáink markánsan különbözzenek egymástól.”

A Trump.com cikkünk írásának idején elérhetetlen volt
A Trump.com cikkünk írásának idején elérhetetlen volt

Ez tehát a hivatalos álláspont, az időzítés azonban legalábbis szerencsétlenre sikerült, főleg hogy Trump elnökjelölti ámokfutásának köszönhetően a Trump Hotels szállodáiban 59 százalékkal csökkentek a szobafoglalások 2016 eleje óta, a Hipmunk nevű utazási portál információi szerint. 2015 júniusa – ekkor jelentette be Trump, hogy indul az elnökségért – óta pedig a Trump-érdekeltségek Foursquare-forgalma is 17 százalékot esett.

“A Trump Hotels üzleti helyzete erősebb, mint valaha, és rendkívül izgatottak vagyunk a Scion jövőjét illetően” – írta a republikánus jelölt lánya, Ivanka Trump, aki a Scion márkanevű szállodák fejlesztési elnökhelyettese.

“A Hipmunk és a Foursquare adatait manipulálták, hogy úgy tűnjön, van jelentőségük, miközben valójában ez az információ nem jelent semmit, és nem mutatja a valós teljesítményünket sem” – reagált hamisítatlan Trump-stílusban a Trump Hotels egyik szóvivője a Travel + Leisure-nek.

További cikkek Donald Trumpról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top