Utazás

Ismét ingyenes lehet az M7-es Székesfehérvárnál

Székesfehérvár önkormányzata kérni fogja az M7-es autópálya székesfehérvári lehajtói közötti szakaszának ingyenességét az illetékes minisztériumtól.

 

Cser-Palkovics András polgármester az M7-es autópálya díjszedésének felfüggesztését kezdeményezi a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál a személygépkocsik és motorkerékpárok számára a következő három-öt évre, amíg a városban megépülnek a belváros forgalmát csökkentő alternatív útvonalak. Erre az időszakra – igazolható bevételkiesés esetén – a város kész az államnak kifizetni az elmaradó bevételeket – írja a Világgazdaság.

Ismét ingyenes lehet az M7-es Székesfehérvárnál

Korábban kértek már hasonló mentességet a minisztériumtól, de akkor kompenzációt nem ajánlottak, illetve a belvárost tehermentesítő utakra sem volt még forrás.

Három fontos út épül meg

a következő években, ami a városon belül alternatívát ad az autópályával szemben, és megoldást jelenthet Székesfehérvár közlekedési problémáira is. Az egyik a vasútállomás mellett létesülő intermodális központ beruházás keretében az Új Váralja sort köti össze a Mártírok útjával, a másik a déli összekötő út, amely a Székesfehérvár területén belül a 62-es és 63-as utak bevezető szakaszait köti össze, a harmadik pedig a börgöndi repülőtér-fejlesztés keretében a városhatáron kívül szintén a 62-es és 63-as utakat kötné össze.

Az első kettőre már megvan a forrás, a harmadikra hamarosan meglesz.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top