Utazás

Szupertöltőt hoz Magyarországra a Tesla

Nem állítjuk, hogy mostantól kezdve minden sokkal jobb és zöldebb lesz, de az biztos, hogy a jövő már idén beteszi a lábát Magyarországra. A Tesla Győrben telepít néhányat a szupertöltőiből.

Mivel a Tesla 2017 első negyedévében több autót értékesített, mint előtte bármikor, így reális esély van arra, hogy a cég teljesíteni tudja 2017 első fél évére vonatkozó eladási terveit – írja a Portfolio.hu. A lap értesülése szerint a Tesla számol azzal, hogy ahogy nő az eladott elektromos autók mennyisége, úgy kell növelni a feltöltésükhöz szükséges állomások infrastruktúráját is.

Szupertöltőt hoz Magyarországra a Tesla

Ennek érdekében az autógyártó cég globálisan ötezer darabot fog majd telepíteni a Superchargereiből, azaz azokból a villámtöltőiből, amelyeknek maximális teljesítménye most már eléri a 135 kWh-t, így ezekkel a szokásosnál gyorsabban tölthetők fel árammal a járművek.

Mint kiderült, ilyen Superchargerből jut Magyarországra, ezen belül Győrbe is, a tervek szerint 2017 végén már üzemelni is fog itthon az első Tesla-szupertöltő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top