Utazás

Már szerelik a karácsonyi díszkivilágítást Debrecenben

Mintegy kétszázezer égő biztosítja a karácsonyi fényeket Debrecenben. Az idei újdonság egy világító fénygömb lesz, amelybe bárki beleülhet.

Már javában tartanak az idei debreceni karácsonyi díszkivilágítás előkészületi munkái – számolt be a dehir.hu. A díszkivilágítást összesen mintegy 170 ezer fényforrás adja, Debrecen karácsonyfáján 16 500 fényforrás lesz.

A Kossuth téren az Aranybika Szállótól a Nagytemplomig tartó szakaszon – összesen 90 fán – is LED-égőket helyeznek el, így nagyobb fényerejű fényforrások alkotják a debreceni karácsonyi díszkivilágítást.

A Piac utcán újra látható lesz a hagyományosan igen népszerű fényfa és a fényszökőkút is. A 2017-es karácsonyi díszkivilágítás újdonsága egy világító óriásgömb lesz, melyben le lehet majd ülni.

Az első ünnepélyes adventi gyertyagyújtást december 3-án – advent első vasárnapján – tartják Debrecen karácsonyfájánál a Nagytemplom előtt, s ekkor kapcsolják fel a díszkivilágítást is. A fények várhatóan 2018. január 6-ig, vízkereszt napjáig világítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top