nlc.hu
Utazás
Mától még nehezebb eljutni az Egyesült Államokba

Mától még nehezebb eljutni az Egyesült Államokba

Sokkal hosszabb biztonsági átvilágításra kell számítania ezentúl annak, aki repülőgéppel érkezik az Egyesült Államok területére. Az országba tartókat csütörtöktől a beszállás előtt, az utasfelvételnél és a kapuknál is újra meg újra kikérdezik.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) közlése szerint az új intézkedések értelmében az Egyesült Államokba induló járatoknál az utolsó felszállóhelyen megszigorítják az ellenőrzést, és a beszállás előtt az utasfelvételnél és a kapuknál is újra kikérdezik az utasokat. 

Az új intézkedések naponta mintegy 325 ezer utast érintenek a körülbelül 2000 kereskedelmi járaton, amely az Egyesült Államok valamelyik légikikötőjébe érkezik. A világ nagy légitársaságai közül a francia Air France, a német Lufthansa, az egyiptomi EgyptAir, a hongkongi Cathay Pacific és a dubaji központú Emirates, a dél-koreai Korean Airlines, a tajvani China Airlines már közölte, hogy készen áll a szigorú biztonsági intézkedések bevezetésére.

A felkészülésre a nyár közepén 120 napot adott az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA), amikor júniusban megtiltotta, hogy bizonyos közel-keleti és észak-afrikai ország repülőteréről induló járatokra az utasok laptopokat és nagyobb elektronikai eszközöket vigyenek fel. Igaz, ezt a rendelkezdést egy hónap múlva visszavonták, de a szigorúbb utasellenőrzési előírásokat nem.

A TSA szóvivője elhárította azokat az újságírói kérdéseket, amelyek a szigorítások részleteit firtatták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top