Utazás

Így viheted fel ingyen a kézipoggyászod a Wizz Air gépeire az új rendszerben

Az elsőbbségi beszállást vásárlók gond nélkül magukkal vihetik a fedélzetre a kisebb táskájukat, de azok is megtehetik ugyanezt, akik nem fizetnek érte.

Most hétvégén áll át a Wizz Air az új csomagszabályozására, megszüntetve azt a gyakorlatát, hogy már a normális méretű kézipoggyász szállításáért is pénzt kér. Így viszont biztos sok csomag nem fog felférni a fedélzetre, egy részüket el kell venni az utastól és betenni a csomagtérbe, a gép gyomrába.

A Forbes interjút készített Váradi Józseffel, a Wizz Air vezérigazgatójával, és az új csomagszabályozás miatt pár választ már most közzétettek. Például azt, hogyan lehet mégis extra díj nélkül felvinni a kézicsomagot. Azt ugyanis már korábban is lehetett tudni, hogy az elsőbbségi jegyet váltók magukkal vihetik a kézipoggyászukat a fedélzetre.

Kiderült: ha marad még csomaghely fent a gépen, akkor sorban állási sorrendben lehet felvinni a poggyászt. Vagyis aki elöl áll a kapunál, az nagyobb eséllyel viheti fel a gépre a kézicsomagját. A vezérigazgató azt mondta:

Tudjuk, hogy egy A320-asra 120 csomag fér fel. Ha van 40 elsőbbségi, akkor utána mehet még a következő 80 csomag.

Váradi József hozzátette, hogy míg 20 éve a légitársaságok 50-60 százalékos töltöttséggel üzemeltek, ma szinte nincs olyan cég, amelyik 80 százalék alatt repül. Ez viszont azzal jár, hogy egyszerűen nem férnek fel a kézicsomagok a fedélzetre, így kénytelenek voltak valamilyen megoldást kitalálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top