Utazás

A világ egyik legnehezebben tanulható nyelve a magyar

Hivatalossá vált, amit mindig is sejtettünk: a világ legnehezebben megtanulható nyelvei közé tartozik a magyar.

Egy ötös nehézségi skálán 4+ besorolást kapott a magyar nyelv aszerint, mennyi idő alatt sajátíthatja el azt egy amerikai diplomata. Ahhoz, hogy valaki elmondhassa magáról, beszél magyarul, legalább egy éven keresztül kell tanulnia a nyelvet.

Az idegen nyelvek nehézségi listáját az amerikai Foreign Service Insitute (FSI) állította össze az alapján, hogy a külföldi országokba delegált amerikai diplomatáknak mennyi időbe telt elsajátítani az adott ország nyelvét.

Ez is érdekelhet Megnézem

A könnyen, akár fél év alatt elsajátítható, 1-es kategóriába sorolt nyelvek közé tartoznak az északi germánnak számító skandináv nyelvek vagy az újlatin nyelvcsaládba tartozó francia, portugál, spanyol és olasz nyelvek.

Forrás: FSI

A kettes kategóriába került német nyelv harminc hét alatt tanulható meg, a hármasba sorolt maláj és az indonéz nyelvek megtanulására már harminchat hetet kell áldozniuk a diplomatáknak. A négyes nehézségi csoportba a szláv nyelvek kerültek, de ide soroltak olyan nyelveket is, mint a török, esetleg a zulu. Ezeket 44 hétig kell legalább tanulni, míg a 4+-os nyelvekre egy egész évet kell rászánni.

A 4+ kategóriában találjuk az észt, a finn, a grúz, a mongol, a vietnámi és a magyar nyelvet.

Az ötös kategóriába azok a nyelvek kerültek, amelyek megtanulására közel két évet kell áldozniuk a diplomatáknak. Ide sorolta az FSI az arab, a kantoni, a  mandarin, a japán és a koreai nyelvet.

Bigthink.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top