Utazás

Sikerült megpillantani a Hargita legritkább ragadozóját

Nem mindennapi állatot sikerült megfigyelnie Szabó Viktóriának a Hargitán tett kirándulás végén: egy hiúz futott át az úton, majd leült egy közeli fatörzsre.

Az év végi kirándulás után egy különleges vadat sikerült megfigyelnie a zetelaki Szabó Viktóriának és családjának a Madarasi-Hargitán. A Székelyhon beszámolója szerint a család séta végén beszállt a kocsiba, és hazaindult, amikor egy hiúz kiugrott eléjük, átfutott az úton, majd a túloldalon álló farönkökre ülve figyelte őket.

Viktória és családja nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy megpillanthatták a hiúzt, amely nem tágított a fatörzsről, hanem ott kuporgott, és figyelte az autót. A nő a lapnak elmondta, hogy édesapja régóta járja az erdőt, de még sosem találkozott hiúzzal.

Ambrus László, székelyudvarhelyi környezetvédő szerint egy fiatal, kíváncsi példánnyal találkozhattak a kirándulók, akik szerencsére viselkedésükkel nem zavarták a nagymacskát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top