Utazás

Kutyáik melegítették éjszaka az erdőben eltévedt fiúkat

Két kiskamasz kutyasétáltatás közben eltévedt egy orosz erdőben, és csak azért nem fagytak halálra éjszaka, mert kutyáik melegítették őket.

Kisebb csoda történt Oroszországban, amikor élve megtalálták azt a két 11 éves fiút, akik előző nap tévedtek el a havas erdőben kutyasétáltatás közben. Ivan Usztyinov és Jevgenyij Lucsnyikov azért éjszakázott az erdőben, mert kutyáik egy mókust üldözve letértek az útról, a gyerekek pedig utánuk szaladtak, és már nem találtak vissza.

Az utánuk folytatott keresésbe százak kapcsolódtak be rövid idő alatt, de a példa nélküli erőfeszítés ellenére sem sikerült a nyomukra bukkanni még napnyugta előtt. Igaz, hogy a vidéken szokatlanul enyhe, -6 °C-os volt a hőmérséklet, még így is nagy volt rá az esély, hogy a gyermekek megfagynak az erdőben.

Szerencsére nem így történt, másnap reggel megtalálták azt a helyet, ahol a fiúk és a kutyáik az éjszakát töltötték, majd egy helikopter ki is szúrta az erdőben vándorló csapatot. A pilóta csokoládét dobott le nekik, és rögtön értesítette a földi keresőcsapatot.

A fiúk kisebb fagyási sérüléseket szereztek a lábukon, de ennél rosszabbul is járhattak volna, ha kutyáik nem melegítik őket éjszaka. A srácok elmesélték, hogy felváltva aludtak, hogy egyikük se aludjon el örökre – írj a Blikk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top