Utazás

Nagy változás jön a Ryanair poggyászkezelésében

Egy hét múlva több, a poggyászkezelést érintő, fontos változtatást vezet be a Ryanair.

Január 15-étől új szabályok lépnek életbe a Ryanair légitársaságnál, már ami a poggyászkezelést illeti. A diszkontcég megváltoztatta a repülőgépre vihető csomagok rendszerét, mostantól a második, nagyobb csomagot csak az elsőbbségi beszállás (priority boarding) szolgáltatást megvásárlók vihetik magukkal a gépre.

Akik nem váltották meg az extra szolgáltatást, azok csak egy 35x20x20 centiméter méretű kézipoggyászt vihetnek fel a repülőre, ellenben a nagy táskát díjmentesen be lehet adni a csomagtérbe.

Változik a csomagok súlykorlátja is, ezentúl 5 kilogrammal nehezebbek lehetnek a bőröndök, azaz 20 kilogramm egy-egy csomag súlyhatára, míg a szolgáltatás díja 35 euróról 25 euróra csökken.

A Ryanair a jövő héten bevezetésre kerülő új változtatásoktól azt reméli, hogy gyorsítja majd a beszállási folyamatot, és csökkenti a csomagokkal kapcsolatos ügyintézések miatti késések számát és idejét – írja a HVG.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top