Utazás

A minimalizmus rajongói imádni fogják a vízen lebegő szállodát

Hotelben megszállni mindig jó buli, de vízen lebegő szállodában még különlegesebb élmény.

Ma már sokan inkább hostelekben vagy airbnb-n foglalnak szállást, de nyilván egy hotel más élmény. Emlékszem, amikor a kilencvenes években, talán a Mátrában egy hotelban szálltunk meg a családommal. Míg a többiek kanasztáztak, megengedték, hogy a számomra elképesztő élményt nyújtó minibárból elfogyaszthassak egy csomag mogyorót.

Évek óta nem szállok meg hotelben, ha külföldön járok, de ha egyszer eljutnék Japánba, biztos, hogy legalább megnézném a Szeto beltengerén lebegő Guntu szállodát, mely nemrég nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. Az egyedi, főleg faburkolatú, minimalista hajószállodát Yasushi Horibe tervezte. Az előkelő hotelben 19 kétszemélyes, saját teraszos vendégszoba van, valamint szabadtéri társalgók és fedett terasz. Az olcsónak egyáltalán nem nevezhető szállás átszámítva 900.000 forintba kerül két személynek egy éjszakára.

ガンツウ客室 船内のテーブルと椅子が統一されてて、シンプルで良かったな #ガンツウ #guntu

BluesBoy (@tokyobay2) által megosztott bejegyzés,

The Guntu Luxury Cruise Ship has a simplistic Japanese style that is so tastefully relaxing. All aboard! http://ow.ly/hLm030hAaaI

The Upscout (@theupscout) által megosztott bejegyzés,

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top