Utazás

Nagy változás jön a Szigeten és a legnagyobb hazai fesztiválokon

A fizetésre szolgáló fesztiválkártyák helyett a karszalagba épített csippel lehet fizetni a Sziget csoport rendezvényein.

Jelentős változás jön az idei évben számos hazai fesztivál fizetési rendszerében. A fesztiválkártyák helyett a karszalagba integrált csippel lehet majd fizetni a Sziget csoport rendezvényein – értesült a Portfolio.

A lap értesülését a Sziget is megerősítette. A technikai megoldás főpróbája tavaly, a romániai Neversea fesztiválon volt. Ott már az ID-azonosítású beléptetés és a fizetés is csipes karszalaggal működött.

Ez a rendszer jön 2018-ban a Szigeten, a VOLT-on és a Balaton Soundon is. Nem lesz külön Festipay kártya, a fizetési megoldás a napijegyeknél és a bérleteknél is a karszalagba lesz beépítve. Jó hír, hogy ezért nem kell külön fizetniük a vendégeknek.

A csipet mobilalkalmazásból, online és a helyszínen is fel lehet tölteni pénzzel. És ezt akár előre is meg lehet tenni, vagyis nem szükséges a fesztivál területén sorba állni.

A csipes megoldás mellett az érintős kártyák továbbra is használhatók lesznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top