Utazás

Fokozták a rendőri jelenlétet a Liszt Ferenc repülőtéren a csomagfosztogatások miatt

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyilatkozott az egyre gyakoribbá váló lopások ügyében.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság fokozta a rendőri jelenlétet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

– közölte a rendőrség az Index megkeresésére. A hírportál azután küldte el a kérdéseit a budapesti repülőtéren uralkodó állapotokról, hogy az utóbbi hetekben kiemelt figyelmet kaptak a magyar sajtóban a reptéri csomagfosztogatások. Februárban többek között Babos Tímea Gran Slam-győztes teniszező csomagját is felnyitották, és kifosztották.

Arról, hogy a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság figyelemmel kíséri a rakodók munkáját, már korábban is volt szó. Az Index cikkéből most az is kiderült, mit jelent pontosan ez a „fokozott jelenlét”:

„A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a szükséges rendőri létszámról kockázatelemzést követően dönt, e kockázatelemzés alapján a leginkább veszélyeztetett járatok rakodását figyelik fokozottabban. A poggyászból lopásokat jellemzően a kamerával nem ellátott területeken, a repülőgépbe be-, illetve onnan kipakoláskor követik el. Ezt a munkafolyamatot alapesetben szúrópróbaszerűen ellenőrzi a rendőrség” – írták a lapnak küldött válaszlevélben.

Az Igazgatóság a földi kiszolgáló társaságokat kritizálta az ügyben, szerintük ugyanis a probléma megoldásához elengedhetetlen a légitársaságok és a földi kiszolgáló személyzet együttműködése. „Ennek ellenére minimális azon légi járatok száma, ahol a földi kiszolgáló társaság biztonsági személyzetet alkalmaz a csomagrakodás biztonságának növeléséhez” – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top