Utazás

Életjáradékot kap a hurghadai buszbalesetet túlélő fiatal testvérpár

Együtt több százezer forintos életjáradékot állapított meg a bíróság annak a fiatal testvérpárnak, akik életük végéig meglátszó sérüléseket szenvedtek a hurghadai buszbalesetben.

Több százezer forintos életjáradékot kell fizetnie az utazást szervező cégnek a 2011-es hurghadai buszbaleset túlélőinek – döntött szerdán a bíróság első fokon.

A tárgyaláson édesapjával jelent meg a két fiú, a sérüléseik még hét évvel a baleset után is látszanak. Egyiküknek már nem lehetett megmenti a fülét, testvére arcán vágásnyomok maradtak – számolt be az RTL Klub Híradója.

A bíróság döntése szerint a fiataloknak havi 137 ezer, illetve 342 ezer forintos életjáradék jár 2014-től visszamenőleg.

A magyar turistákkal teli busz 2011-ben tartott a hurghadai üdülőövezetből a reptérre, amikor óránként 90 kilométeres sebességgel megpróbált bevenni egy éles kanyart, de az oldalára borult. Tizenegy magyar turista meghalt, 28-an pedig megsérültek, köztük az akkor 9 és 11 éves testvérpár.

A sofőrt korábban 3 év letöltendő börtönre ítélték. Az egyiptomi utazási iroda 200 millió forint kártérítést fizetett az utasoknak egy évvel a baleset után. Az utazást szervező magyar Best Reisen teljes körú kártérítési felelősségét két éve állapították meg.

Hamarosan további három túlélő pere kerülhet bíróság elé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top