Utazás

Három budapesti járatot is törölt a Ryanair a pénteki sztrájk miatt

Mutatjuk a részleteket!

Budapesti járatokat is törölt a Ryanair a légitársaság pénteki, több országban zajló sztrájkja miatt. A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint az ír fapados légitársaság pénteken 21 budapesti járatot üzemeltet, ezek közül eddig hármat töröltek:

nem indul el reggel a 196-os járat Berlinbe, a 219-es Nürnbergbe, illetve a 19.55-kor induló 8416-os járat Brüsszel-Charleroi-ra.

Pénteken a svéd, a belga, a holland, a német és az ír bázisokon lévő pilóták sztrájkolnak majd. Kenny Jacobs marketingvezető szerda esti közleménye szerint a Ryanair 2400 pénteki járatból eddig több mint 400 járatot töröltek.

A légitársaságnál legutóbb múlt héten volt több országra kiterjedő munkabeszüntetés. Az írországi pilóták, valamint a spanyol, a portugál, az olasz és a belga fedélzeti személyzet sztrájkja miatt több száz járatot töröltek. A pilóták a fizetésekről, illetve a munkakörülmények javításáról vitatkoznak munkaadójukkal. A Ryanair azt közölte, semmilyen javaslatot nem fogadnak el, amely a személyi jellegű ráfordítások emelkedésével járna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top