Utazás

Vissza a jövőbe: előre kiküldte a MÁV a büntetést

Úgy tűnik, a vasúttársaság már a jövőbe is szállít utasokat, a bírságot pedig évekkel a szabálytalanság előtt behajtják.

Csaknem 26 ezer forintos büntetésről szóló fizetési felszólítás küldött egy utasnak a MÁV. A bírságot azonban már hetekkel azelőtt kiszabták, hogy a szabálytalanságot elkövette volna az utas – számolt be az RTL Klub egy Facebook-csoportban megosztott történetről.

A vasúttársaság levele 2018. július 27-én kelt, és azért szabtak ki bírságot, mert a következő hónapban, augusztus 15-én az utas jegy nélkül utazott, illetve fog utazni.

De nem ez az egyetlen csavar a levélben. A pótdíjat ugyanis 2016. április 16-ig kellene befizetnie a szerencsétlen utasnak.

A történtek alapján úgy tűnik, a MÁV már a jövőbe is képes embereket szállítani. Az utasok pedig jobban teszik, ha évekkel korábban befizetik a bírságot, amelyről a szabálytalanság megtörténte előtt azért még kapnak egy értesítést.

A vasúttársaság közölte, nincs szó időutazásról, eseti hiba történt, elírtak egy dátumot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top