Utazás

Tovább szigorít csomagkezelési szabályzatán a Ryanair és a Wizz Air

Újabb sarcot ró utasaira a Ryanair, novembertől pénzt kér azoktól, akik kézipoggyászuk mellett bőröndjüket is fel szeretnék vinni a repülőre. Közben a Wizz Air is változtatott egy kicsit a csomagkezelési szabályzatán.

Ismét változtat csomagkezelési szabályzatán a Ryanair, ami természetesen nem az egyre szigorúbb előírások lazítását, hanem plusz költséget jelent. Az ír fapados novembertől 6 fontot kér azoktól az utasoktól, akik kézipoggyászuk mellett fel szeretnék vinni 10 kilogrammnál nem nehezebb bőröndjüket. Ha mégis inkább a csomagtérben helyeznék el a poggyászt, az 8-10 fontba kerül az utasoknak.

Nem a bevételek növelése a cél a Ryanairnél

A légitársaság azt kommunikálja, hogy a szigorításra nem a bevételek növelése érdekében van szükség, hanem így gyorsítanák a beszállást, és csökkentenék a járatok késését.

A Guardian megjegyzi, hogy az új szabályzat szerint legfeljebb 95 ember viheti fel a gépre kézipoggyásza mellett kisméretű bőröndjét a repülő utasterébe, ami egy átlagos kapacitású repülőn az utasok fele.

Te is fiam, Wizz Air

Nem csak a Ryanair, hanem a WizzAir is szigorított a poggyászkezelési szabályzatán, azzal a különbséggel, hogy a magyar fapados már most is az megváltozott szabályok szerint kezeli a csomagokat.

Mostantól csak az viheti fel az utastérbe az 55 x 40 x 23 cm méretű kézipoggyászát, aki megváltja a cég WIZZ Priority szolgáltatását. Aki nem teszi ezt, annak kötelező feladnia azt az utasfelvételi pultnál, a feladás ingyenes. Amennyiben a kézipoggyász mérete nem éri el 40 × 30 × 18 cm-t, abban az esetben a csomag felvihető a gépre, viszont azt az ülés alatt kell elhelyezni.

A változásról beszámoló Utazómajom.hu azt javasolja, hogy érdemes a korábbi 2 óra helyett 3 órával korábban érkezni a repülőtérre annak, aki nem szeretne fizetni az elsőbbségi beszállásért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top