Utazás

Új trend: külön-külön utaznak nászútra a friss házasok

Máshová utazik a férj és máshová a feleség... De van ennek értelme?

Új, kissé bizzar trend ütötte fel a fejét a friss házasok körében: az újdonsült házaspár nem közösen, hanem külön-külön utazik nászútra.

Az úgynevezett solomoon mellett döntött egy dublini pár, Irene O’Brien és Mel MacLaine is, akik a New York Timesnak meséltek tapasztalataikról. A feleség a házasságkötés után Kanadába utazott, míg a férj Franciaországban látogatta meg a barátait.

A kép illusztráció! (iStock)

„Egyikünk sem akart ott lenni ahol a másik. Aztán visszajöttünk Dublinba tele mesélni valókkal, be voltunk zsongva és örültünk, hogy viszontlátjuk egymást, és megoszthatjuk az emlékeinket” – magyarázta Irene.

Persze más oka is lehet, ha egy házaspár nem közösen utazik nászútra, például az, ha nem tudnak egyszerre szabadságot kivenni. Anne Abel utazási újságíró például a nászútja felét töltött a férje nélkül, mivel a férfi nehezen tudott elszabadulni a munkahelyéről.

Miközben a szakértők egy része úgy véli, az új nászutas trend passzol a modern házasságokhoz, mások úgy vélik, problémát jelenthet.

Egy korábbi kutatásból egyébként kiderült, hogy a párok 52 százaléka szívesebben utazik el a barátaival, mint a partnerével.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top