Utazás

Pofán vágta a medvét, így élte túl a támadást egy túrázó

Medveriasztó spray-t nem vittek magukkal, maradt az ökölharc.

A romániai Kárpátokban indult túrázni két fiatal, a 26 éves német Andy Bauer és a 23 éves brit Lara Booth. Nem vették komolyan a figyelmeztetést, hogy a térségben számos barnamedve él, sőt a medveriasztó spray-t sem vitték magukkal, nehogy felrobbanjon.

Észrevétlenül kerültek túl közel egy anyamedvéhez és bocsaihoz. Bauerre rátámadt az állat, marcangolni kezdte őt, jobb lábszárából ki is tépett egy darabot. Elmondása szerint a férfi azért maradt életben, mert a tőle nagyjából hat méterre lemaradt barátnője azt kiabálta neki, hogy üssön erősen a medve szemei közé. A technika bevált: miután Bauer megütötte a medvét, az állat elfordult tőle. A német egyetemi hallgatónak három helyen is csontja tört, de még így is szerencsésnek érezheti magát.

Barnamedve (a kép illusztráció, fotó: iStock)

Barátnője megúszta a támadást, Bauer vérzését ideiglenesen egy pár zoknival tudta csillapítani. A férfit mentőhelikopterrel szállították el a helyszínről.

(dw.com via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top