Utazás

Dzsungelben épült a világ leghosszabb vízi csúszdája

Egy dombtetőről indul majd Malajziában. Te kipróbálnád?

A világ leghosszabb vízi csúszdájára vonatkozó jelenlegi Guinness-rekordot a New York-i Action Park 605 méteres csúszdája tartja, de az uralma hamarosan véget ér. Ugyanis 2019 augusztusára elkészül Malajziában, a Penang Escape Theme Parkban egy még sokkal hosszabb, 1140 méteres csúszda, amin 4 perc alatt lehet majd lecsúszni, és átível az egész parkon.

Olyan vízi csúszda építését terveztük, ami lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megtekinthessék az egész parkot, nem a világrekord megdöntése volt a fő cél. Mindazonáltal büszkék vagyok arra, amit elértünk” – mondta az Escape Theme Park igazgatója, Sim Choo Kheng.

Az építési folyamat egyik legnehezebb része a Penang dzsungel terepének és fáinak kihasználása a törékeny ökoszisztéma károsítása nélkül. Ebből a célból a legtöbb anyagot kézi úton szállították a dombtetőre, ahelyett, hogy gépeket használtak volna. A tervezés során a mérnökök rájöttek arra is, hogyan dolgozhatnak a fák között úgy, hogy ne kelljen kivágni vagy károsítani őket.

Via

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top