Utazás

Budapestről is elneveznek egy luxusvagont a legendás Orient Expresszen

Főhercegi mulatság lesz jegyet venni rá.

Három nagyszabású luxuskocsival bővítik jövőre a legendás Orient Expresszt, vagyis a Nyugat-Európát Kelet-Európával összekötő Velence-Simplon-Orient Expresszt. A három új vagont három olyan nagyváros ihlette, amely eddig is a vonat állomásai közé tartozott: Bécs, Prága és Budapest.

Az új luxuskocsikban lesz padlófűtés, márvány fürdőszoba és privát nappali is, pezsgőből pedig kimeríthetetlen készletekkel rendelkeznek. A Budapestről elnevezett vagon igyekszik megragadni a Duna mindkét oldalának lényegét, építkezik mind a gótikus, mind pedig az oszmán építészet hagyományaiból. A részleteiben gazdag luxuskocsiban pazar kézi hímzésű mintákat is találunk majd – írja a Daily Mail cikke alapján a Roadster.

Az Orient Expressz éttermi kocsija (fotó: Francois Guillot / AFP)

A kocsit jövő tavasszal próbálhatjuk ki először, mivel az Orient Expressz márciustól novemberig közlekedik Európában, de évente egyszer Isztambulba is elmegy. A Velence–Bécs vagy Prága–Budapest útvonalra 2200 fontért válthatóak jegyek kétszemélyes hálókabinba, míg a Bécsből, Prágából vagy Budapestről induló, Párizsba vagy Londonba tartó szerelvényre a kétszemélyes hálókocsis jegyek ára fejenként 2573 fonttól, vagyis 930 ezer forinttól kezdődik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top