Utazás

Közel egymillióba kerülhet egy gyorshajtás Horvátországban

Érdemes óvatosan közlekedni déli szomszédunknál, mert már most is irtózatosan drágák a büntetések, de lehet, hogy még ezt is emelni fogják.

A Horvátországban autózókra eddig is bőkezűen mérték a büntetéseket, most azonban megduplázták a tételeket, így tényleg nagyon oda kell figyelni a szabályok betartására, ha el akarjuk kerülni a vérfagyasztó bírságokat – írja a Bors. 

Magyarországon egy súlyosabb gyorshajtásért is „csak” 300 ezer forintot kell fizetni, míg ez Horvátországban akár húszezer kunába, azaz 880 ezer forintba is kerülhet. Hasonló mértékű bírsággal számolhat az is, aki átmegy egy tilos jelzésen, vagy forgalommal szemben megy fel az autópályára. 

Horvátországban nem viccelnek a gyorshajtók büntetésével (Fotó: iStockphoto)

Nem érdemes egy-két sör után sem autóba ülni, akit ugyanis ittas vezetésen kapnak, vagy megállapítják, hogy drog hatása alatt autózott, a korábbi, ötezer kunás bírság helyett ennek tripláját, tizenötezer kunát fizethet, ami nagyjából 660 ezer forintnak felel meg. Ez azt is jelenti, hogy a bírság akár a tervezett nyaralás költségeit is meghaladhatja. 

Mint ismeretes, július közepén egy kábítószeres befolyásoltság alatt álló férfi 150 km/h sebességgel csapódott bele egy magyar család autójába az autópálya egyik fizetőkapujánál. A balesetben a magyar autóban ülők közül ketten is komoly sérüléseket szenvedtek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top