Utazás

Autópályára tévedt az elektromos rolleres, meghalt

Egyre több végzetes baleset történik elektromos rollerrel.

Meghalt egy sisak nélküli, autópályára tévedt elektromos rolleres Párizstól délnyugatra, Vélizy-Villacoublay közelében, miután egy motorossal ütközött – írja az Euronews.

A 30 éves rolleres a bal sávban közlekedett, de azt senki nem tudja, hogyan került az autópályára, ahol szigorúan tilos rollerezni.

Az ütközés annyira súlyos volt, hogy a rollert 400 méterre találták meg a baleset helyszínétől. A rolleres nem sokkal az ütközés után halt meg, a motorosra eszméletlenül találtak rá, és kórházba szállították.

Egyre több a rolleres baleset Franciaországban, az elmúlt két hónapban ketten is meghaltak. Januárban pedig ugyanazon az autópályán vettek videóra egy 85 kilométer/órával száguldó rollerest, ahol most a végzetes baleset történt:

Magyarországon nincs átfogó szabályozás az elektromos rollerekre, de néhol már korlátozták a használatukat. Tihanyban például 50 ezer forintra bírságolhatják a rollerezőket.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top