Utazás

Már most készítsd a lelked, hogy nem lesz fehér a karácsony

Nem érdemes szánkóra költeni...

Nem véletlen, hogy megdőlt tegnap a hajnali melegrekord: hol süt a nap, hol esik, de mindenképpen enyhe marad az idő a következő napokban. Sőt, egészen az év végéig, mivel a hosszú távú előrejelzések szerint fagy is alig lesz már idén, és január 1-jéig nem várható havazás, írja a Ripost.

Fotó: iStock

Sosem volt még ilyen meleg ezen a novemberi éjszakán: megdőlt az országos melegrekord tegnap hajnalban, 16,7 fokot mértek a szabolcsi Csengeren. A következő napokban is marad az enyhe idő, pénteken délután például országosan 18 fok is lehet a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Az utána következő hidegfront sem lesz az igazi: legalább egy hétig nem megy le fagypont alá a hőmérséklet.

Jelenleg úgy tűnik, nemcsak a november, de a december is hasonlóan enyhe lesz: nem várhatók kemény fagyok, sem havazás. Az Időkép 30 napos előrejelzésében sem jósol havat a következő egy hónapban, csak hosszabb hűvös időszakokat, 0 és 10 fok közötti hőmérséklettel, alkalmanként esővel.

A lap megkérdezte Németh Lajost is, aki egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy idén se lesz fehér a karácsony. „A globális felmelegedés miatt egyre inkább ez jellemző hazánk téli időjárására. Oka, hogy főként a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán felől jönnek a frontok, és egyre gyakoribb a kifejezetten déli áramlás is. Emiatt a mediterrán térség időjárása kezd uralkodóvá válni Magyarországon, vagyis nem nagyon van hó, és a fagyok is egyre ritkábbak” – mondta a lapnak a meteorológus.

Az AccuWeather hosszú távú előrejelzése legkorábban január 1-jére jósol havat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top