Utazás

Ezeket az úti célokat írd fel a 2020-as bakancslistádra

Nem tudod, hogy hová utazz a 2020-as évben? Úgy érzed, már sok helyet láttál, és nincs ötleted? Ez a lista akkor neked szól!

Aki sokat utazik, annak nehéz újat mondani a különleges úti célok témában, de azért mindig van egy-két hely, amit érdemes megnézni. Most olyan helyeket ajánlunk, ahová néhány óra alatt eljuthatsz, de olyat is, ahová egy napba is telik, hogy odaérj, de minden percét megéri majd ez az utazás. 

A hófedte Hallstatt

Télen kifejezetten mesés látványt nyújt ez a tündéri kis város. A havas hegycsúcsok és a tó látványa igazán elbűvölő. Akár autóval is útnak indulhatsz, de olcsón találsz fapados járatot is az osztrák városba. Nem élnek ott sokan (a 2018-as őszi adatok szerint 778 lakosa votl Hallstattnak), így akár egy napos látogatásnak is tökéletes. A környék is elképesztően szép, érdemes Bad Ischlben megszállni és körülnézni. 

 

Az egzotikus Madagaszkár

Afrika keleti oldalán található földrész állatairól külön filmet készítettek, de ennél jóval érdekesebb az ország. Antananarivo, a főváros Madagaszkár egyik legnépszerűbb úti célja, sokan utaznak oda nyaralás, kirándulás céljából. A szigetnek hasonló adottságai vannak, mint a Seychelles- vagy a Maldív-szigeteknek, és nagyon színes az állatvilága. Madagaszkár híres a hatalmas majomkenyérfáiról, ezért is népszerű turistacélpont. 

 

A történelmi Marrákes

Marokkó délnyugati részén, az Atlasz-hegység lábánál fekvő város Marokkó negyedik legnagyobb városa. A csodásan gazdag történelmű városba fapados járatok is repülnek, 5 és fél óra utazás után meg is érkezhetünk a trópusi melegbe. Érdemes az arab építészet rijádnak nevezett, nagy udvaros házaiban megszállni és körbejárni a piacokat, ahol alkudni kötelező. Érdemes sivatagi túrára is benevezni, elképesztő élmény a naplementét nézni egy homokdűnéről…

 

A vízpartok imádóinak: Madeira

A Madeira-szigetek Portugáliához tartozó két nagyobb és számos kisebb szigetből, illetve szirtből álló szigetcsoport az Atlanti-óceánban. Csodás sziklái világhírűek, ráadásul a hely klímája olyan, hogy egész évben, még télen is 20-22 fok van. Madeira olyan, mint egy mindig virágzó kert, csodás Botanikus kertje, Orchidea-parkja csak arra vár, hogy felfedezd. 

 

A bátraknak: Lhasa 

Lhásza (Lhasa) Tibet fővárosa, adminisztratív központja, valamint a föld egyik legmagasabban fekvő városa. A tibeti buddhizmus igazi menedékéhez nem könnyű eljutni, de a kalandokat keresőknek kifejezetten ajánlott helyszín, hiszen a Himalája vadregényes tájain átkelve lehet megközelíteni a várost. A környék tele van ősi buddhista kolostorokkal, ahol megpihenhetünk, és megismerkedhetünk ezzel a vallással. 

 

View this post on Instagram

Potala Palace, regarded as landmark and the symbol of Tibet, is a great giant palace consisting of many houses, towers, chapels, etc. According to the Guinness Book of World Records, Potala Palace is the highest palace in the world. Because of its spectacular architecture style, it is honored as one of the most beautiful architectural building in the world. The main buildings of Potala Palace are situated on the Red Hill by the side of Lhasa River. It is not only a splendid place, but also a treasure house where you can see precious arts and learn Tibetan culture and history. Because of its brilliant arts and history, travelers see it as the No. 1 must-see attraction in Tibet. By climbing the steps up to the top, you can see the great views of Lhasa city as well as beautiful plateau landscape far away. Source: tibetdiscovery.com . . #tibetanbuddhism #tibet #lhasa #potalapalace #unesco #nationalgeographic #architecturelovers #buddhism #buddhist #buddha #himalaya #asia #photography #photographylovers #travelling #travelholic #traveljunkie #travelphotography #dalailama

A post shared by www.ganesha.life (@spirit_of_tibet) on

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top