Egészség
Szponzorált tartalom

Tuti utazási tipp, ha pár nap kikapcsolódásra vágytok

Ne keseredjetek el, hogy vége van a nyárnak, ősszel is szuper izgalmas, testet-lelket feltöltő programokat szervezhettek magatoknak.

Szeretnétek csak pár napra kiszakadni a mókuskerékből?! Nem tudjátok, hol töltődjetek? Erre a kérdésre a tökéletes válasz a gyógy- és élményfürdők. Hogy miért, elmondjuk!

Magyarország termálvízkészlete az ötödik leggazdagabb a világon

Míg általánosan azokat a föld mélyéről feltörő ásványvizeket nevezik termálvíznek, melyek hőmérséklete a 20 fokot meghaladja, addig nálunk a 30 fok feletti hőmérsékletű vizeket tartják termálvíznek. Ezek jó része ráadásul gyógyvíz is, melyekn meghatározott betegségekre vonatkozó gyógyhatását orvosi vizsgálatok bizonyították.

Tudtad? Hazánkban közel 90 gyógyfürdő és szanatórium működik, ezek közül 13 nemzetközileg elismert gyógyhelyként üzemel.

A gyógy- és élményfürdőben mindenki megtalálja a magának való elfoglaltságot

A család apraja-nagyja kikapcsolódhat, feltöltődhet egy pár napos gyógy-és élményfürdős kiruccanás alatt is. A gyerekeket a legtöbb komplexumban gyerekmedencék, foglalkoztató programok, játszótér és megannyi játék várja. A szülőket pedig kényeztető masszázsok, szauna, kül-és beltéri medencék, adott esetben gyógykezelések, terápiák várják, és nem utolsósorban magasan szakképzett gárda veszi őket kezelésbe.

Fotó: iStock

Tartsd észben! Nem kell feltétlen a pár napos pihenést hétvégére időzíteni, a gyógy-és élményfürdők szolgáltatásai nemcsak hétvégén, hétköznap is elérhetőek.

Mindenkinek jót tesz!

A gyógyvízben megtalálható ásványi anyagok a bőrön át felszívódva hatnak az immunrendszerre és az idegrendszerre, regeneráló, felépítő folyamatokat indítanak el a szervezetben. A fürdőkben felszabaduló gázok pedig jótékony hatással vannak az asztmára, allergiára is.

A meleg vízben való fürdőzés az erek kitágulását is serkenti. Ez jótékonyan hat a keringésre, ami a magas vérnyomás csökkenéséhez vezethet. A fürdőhelyek mikroklímája és a fürdőzéssel lelassult életritmus pedig stresszoldó, idegnyugtató hatású is.

Ha egy tanácsot adhatnánk, akkor mindenképp tervezzetek be az őszi programok közé egy pár napos gyógy-és élményfürdőzést, akár kettesben, akár barátokkal vagy a család apraja-nagyjával. Legyetek egészségtudatosak, szerencsére, Magyarországon rengeteg magas minőségű, modern gyógy-és élményfürdő működik már! A választás a ti kezetekben van! 

Fontos! A gyógyvizek számos betegség kezelésében hatékonyak, fertőző, vírusos megbetegedések esetén azonban nem ajánlottak. Várjuk meg a teljes gyógyulást, és csak ezután élvezzük a gyógyvizek előnyeit.

(Nyitó kép: iStock)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top