Utazás

„Nőiesítik” az útjelző táblákat Svájcban

Mégsem tetszik minden nőnek a rendelkezés, mert szerintük a figurák növelik a nemi sztereotípiákat.

Bár a nők helyzetében elért társadalmi változások ma már egyértelműen megmutatkoznak, a mai napig egyetlen egy ország nem állítja, hogy teljes az egyenlőség férfiak és nők között. Svájcban az esélyegyenlőséget most az útjelző táblákon is érvényre akarják juttatni, ugyanis a táblák felét „feminizált” verzióra cserélik, mivel a meglévők csak a férfiakat ábrázolják.

Instagram

Svájc második legnagyobb városában már 250 női sziluettel ellátott átkelést jelző táblát helyeztek el: egymás kezét fogó nők, terhes anyák, idős asszonyok alakjai láthatók a táblákon.

A látszólag a nőknek kedvező döntés azonban így is sokakat felháborított: voltak, akik azt mondták, a figurák növelik a nők sztereotipizált ábrázolását, szerencsésebb lenne, ha nemsemleges pálcikaemberekkel illusztrálnák a táblákat. Néhányan azzal vádolták az önkormányzatot, hogy pazarolja a közpénzt ahelyett, hogy valóban fontos lépéseket tett volna az esélyegyenlőség megteremtéséért.

(Bored Panda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top