Utazás

Nem repülhettek az üzleti osztályon, mert túlsúlyosak

Át kellett ülnie a három nőnek a turistaosztályra.

Az 59 éves Huhana Iripa, valamint két lánya, a 37 éves Tere és a 28 éves Renell haza szeretett volna repülni Bangkokból az új-zélandi Aucklandbe. A Thai Airways járatára a legmagasabb, üzleti osztályú jegyeket vásároltak, ám mégsem utazhattak ott, ahová a foglalásuk szólt – írja az Airportal.

Indulás előtt megalázó procedúrában volt részük a reptéren: a légitársaság munkatársai mérőszalagokkal akartak megbizonyosodni arról, hogy beférnek-e a lefoglalt székekbe, és a biztonsági öv átéri-e őket.

A család szerint a procedúra megszégyenítő volt, minden a többi utas szeme láttára zajlott. Végül túlsúlyuk miatt nem utazhattak az üzleti osztályon, áthelyezték őket a turistarészlegre.

A légitársaság az esettel kapcsolatban közölte, hogy a prémium ülések biztonsági öveiben légzsákok vannak, ám ezek 142 centiméter fölötti derékméretnél nem működnek megfelelően vészhelyzetben.

Erről azonban a foglalásnál semmilyen információt nem kapnak az utasok. A három nő a panaszuk után 450 dolláros kártérítést kapott, illetve a jegyárak közötti különbséget visszatérítették nekik. Ezt azonban kevesellték, így az utazási iroda – amelyen keresztül foglaltak – a jegy teljes árát visszafizette.

(Kiemelt kép: Thai Airways)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top