Utazás

„Meztelenül jobb a repülés aerodinamikája” – 7 cifra történet arról, mit művelnek az utasok a repülőn

A levegőben is megdöbbentő dolgokra képesek az emberek. Gusztustalan, felháborító, figyelmetlen és vicces esetek.

Szexuális zaklatás és közbotrány okozása miatt a héten bíróság elé állítottak egy 38 éves brit családanyát, aki egy Törökországba tartó repülőjáraton a 7 éves kislányát magára hagyva, káromkodva orális szexet ajánlgatott egy férfi utastársának, és letolt nadrággal randalírozott – írja a 444. A Louise Whyte azzal védekezett, hogy depressziója és végtagsérülése miatt erős gyógyszereket vett be, és nem tudta, hogy egyikre sem szabad alkoholt inni.

De nem a családanya randalírozása volt az egyetlen cifra eset, ami az elmúlt években a világban közlekedő repülőjáratokon történt. Ezekből mutatunk most hetet.

1. Vérfürdő a levegőben

Ha egy utas leveszi a cipőjét, esetleg a zokniját a repülőn, az elég botrányos, de semmiség ahhoz képest, amit egy  nő művelt tavaly szeptemberben az American Airlines Miamiba tartó járatán. Úgy gondolta, hogy a repülőút a legjobb alkalom arra, hogy kilyukassza a talpán lévő vérhólyagot. Már maga a művelet is jó eséllyel aranyérmes lenne a legundorítóbb utasok versenyén, de a java még csak ez után következett. Amikor a hólyag kipukkadt, vér fröccsent két utasra, egy könyvre, az utastér falára és az ablakra.

2. Állati támogatás

Az érzelmi támogató állatok nagyszerű támaszt nyújtanak szorongó gazdáiknak azzal, hogy elterelik a figyelmüket a stresszes élethelyzetekről, félelmeikről, esetleg megóvja őket a pániktól. Az elmúlt időben azonban egyre több furcsa állatot próbáltak meg felvinni a repülőgépre az utasok, és valószínűleg jó részüket egyáltalán nem terápiás okok vezérelték, hanem csak meg akarták spórolni az állat szállításának az árát. Hörcsögöt, pávát, pulykát, disznót, lovat is szerettek volna már felvinni a gépre, sokan pedig sikerrel jártak. Ahogy ez a két férfi is utazhatott terápiás sólymokkal, egyiküknek kapásból két madár is biztosította a lelki támaszt, biztos, ami biztos.

Állítólag előfordult olyan eset is, hogy egy utas egy német juhásszal szeretett volna felszállni a repülőre. Ezzel még nem is lett volna gond, a biztosítékot az verte ki, hogy a kutyának szintén volt egy terápiás állata: egy bolyhos kis uszkár.

3. Akcióban a piperebajnok

Néhány ember úgy gondolja, hogy a repülés tökéletes alkalom arra, hogy kicsinosítsák magukat, ha már otthon nem jutott rá idejük. A többi utas megrökönyödése ellenére körmöt vágnak, pedikűröznek, vagy sarkukat reszelgetik a tömött gépen. A repülés közbeni piperebajnok azonban valószínűleg az a férfi, aki a business osztályon utazva lazán elővette az elektromos borotváját, és megborotválta a fejét. Az esetről készült videón látszik, hogy a légiutas-kísérők ügyet sem vetnek rá.

Még szerencse, hogy a férfi eleve teljesen kopasz volt, mert ha hosszabb hajat kezd el ledúrni tízezer méter magasan, az utasok valószínűleg kényszerleszállást követelnek.

4. Pucéran gyorsabban száll a repülő

Noha a következő hihetetlen eset nem a gépen, hanem még a repülőtéren történt, nem hagyhatjuk ki. Egy férfi azzal okozott botrányt, hogy anyaszült meztelenül szeretett volna felszállni egy Moszkvából induló járatra. A 38 éves férfi türelmesen várt a sorára a beszállásnál, mintha mi sem történt volna, csak éppen teljesen pucér volt:

A gépre végül nem tudott felszállni, mert a biztonsági őrök lekapcsolták. Közben viszont azt üvöltözte, hogy azért meztelen, mert ruha nélkül sokkal jobb az aerodinamika, és így sokkal gyorsabban tud repülni.

5. Csak gyorsan kiugrom a mosdóba

Néha egyszerűen csak a figyelmetlenség okoz galibát a repülőgépeken, mint ahogy ez egy Manchasterből Pakisztánba készülő járaton is megtörtént. A gép még a repülőtéren volt, amikor az egyik utasra rátört a szükség, és lázasan keresni kezdte a mellékhelyiséget. Ám a mosdó helyett a vészkijáratot nyitotta ki, és így a biztonsági csúszda is kinyílt. A malőr miatt az összes utast leszállították a gépről, és csak hétórás késéssel tudtak felszállni.

6. Balul sült el a babona

Akik félnek a repüléstől, babonákkal, kabalákkal igyekeznek megnyugtatni magukat, hogy minden rendben lesz, ők pedig szerencsésen földet érnek. Egy férfi a jó szerencse reményében pénzérméket dobott a a kínai Hainan légitársaság egyik repülőgépének a hajtóművébe. A babona azonban szerencse helyett vészhelyzetet okozott, mert a hajtómű belsejébe bekerülő fémpénzek komoly károsíthatják a szerkezetet, és akár teljesen működésképtelenné válhat a hajtómű.

Szerencsére még időben észrevették, mi történt, és a gép nem szállt fel. Őrizetbe vették a 28 éves férfit, aki a szerencsehozó érmékkel 21 ezer dolláros kárt okozott, valamint azt is elérte, hogy a gép 160 utasa csak másnap tudjon elutazni. De nem ez volt az egyetlen ilyen eset, érthetetlen módon többen is úgy gondolják, hogy a hajtóműbe hajigált pénz szerencsét hozhat.

7. Elfoglalta a helyedet egy idegen, aki ugyanúgy néz ki, mint te

A sok felháborító és undorító sztori után jöjjön egy nagyon vicces és különös repülős történet. Neil Thomas Douglas glasgow-i fotós az írországi Galwaybe utazott Londonon keresztül a Ryanair járatával. Amikor megtalálta az ülését a fedélzeten, meglepődött, mert egy másik férfi ült a helyén. A zsigeri döbbenet viszont csak azután következett, hogy az idegen felnézett: ugyanúgy nézett ki, mint ő, pedig sosem látták korábban egymást. Douglas véletlenül belebotlott a tökéletes hasonmásába a repülőn.

Csináltak egy szelfit, és a többi utas is jót szórakozott azon, hogy akár ikrek is lehetnének. A történet ezzel még nem ért véget: teljesen véletlenül ugyanabban a hotelben szálltak meg, este pedig megint összefutottak a bárban. Nevettek megint egy jót a zavarba ejtő hasonlóságon, és azért jutott idő egy sörre is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top