Utazás

Szerdától egész Zebegényt lezárják az autós turisták elől

A zebegényiek megelégelték a karantén ellenére összevissza krúzingoló turistákat. Szerdától bezár a bazár.

A dunakanyari település képviselő testülete nevében a polgármester asszony szigorú döntést hozott kedden. Zebegény a kijárási korlátozás kezdete óta szembesül azzal, hogy

egyre többen keresik fel, Budapesthez való viszonylagos közelsége miatt.

Nos, ennek most egy időre vége szakad, mert a testületi döntés értelmében minden, a településre bevezető (még Újvölgybe is!) út elágazásához kikerül a behajtani tilos tábla, így a lezárás teljes lesz.

 

Szerdától egész Zebegényt lezárják az autós turisták elől

A lakók és a közfeladatot ellátó járművek természetesen továbbra is behajthatnak, ám a többi autós kizárólag a 12-es főúton közlekedhet Zebegény belterületén, a karantén rendelet visszavonásáig.

A Zebegényi Képviselőtestület nevében a következő bejegyzést tette közzé valaki a Nagybörzsöny-Deutschpilsen Facebook csoportban

„A »KIVÉVE CÉLFORGALOM« kiegészítő tábla a helyben lakókat, helyben dolgozókat, áruszállítókat és még néhány kört értelmez kivételként. Tehát rájuk nem vonatkozik a behajtási tilalom. A rendőri igazoltatásnál lakcímigazolvánnyal, munkaszerződéssel, munkahely igazolásával, szállítólevéllel, tulajdoni lappal stb. tudják igazolni, hogy rájuk nem vonatkozik a behajtási tilalom. Rendőrséggel való egyeztetés után, ígéret van arra, hogy zebegényi állandó vagy ideiglenes lakosokat hátrány nem fog érni. Persze a további KRESZ-szabályokat ezen túl is be kell tartani, különös tekintettel a sebesség korlátozásokat, mert ezeknek megszegői továbbra is büntetésre számíthatnak. Mindig legyen az autóban olyan irat, okmány, amellyel egyértelműen igazolni tudjuk, hogy jogosultak vagyunk a korlátozott területekre behajtani. Az is nagyban segítené a rendőrség munkáját, ha parkoló autónk szélvédője mögött látható lenne egy zebegényiségünket igazoló valami(???), amit akkor is lát és értelmez a rendőr, amikor mi nem tartózkodunk az autónknál. De ez a »valami« nem lehet személyes adatokat tartalmazó tárgy!!”

A nagybörzsönyiek egyébként a posztok tanúsága alapján szintén nem rajonganak a gyönyörű fekvésű települést szintén megtaláló karanténszegő turistákért.

Dunakanyar, te csodás! – Bemutatjuk az ország egyik legszebb őszi túráját

Sárkányfesztivál: “Elzsibbad a nyakad, de élvezed”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top