Utazás

Betett a taxisoknak a járvány, százával adják vissza az engedélyüket

Tizedére esett a fuvarok száma a koronavírus miatt, a taxisok túlélésre játszanak.

Országosan 90 százalékot esett vissza a taxisok forgalma – számolt be a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. Sokan kényszerszabadságra mentek, és százával adták vissza a taxisengedélyüket.

Az év elején a budapesti utcákon még 7 ezer taxi futott, ma a 2500-at sem éri el a számuk. Metál Zoltán szerint nagy segítség lenne, ha a veszélyhelyzet idején a taxisok külön engedély nélkül szállíthatnának csomagot is.

Taxis szájmaszkban

A koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot viselő taxis és utasa 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Tamás Miklós, a City Taxi elnöke azt mondta, náluk 80 százalékkal csökkent a taxirendelések száma. A korábbi átlagosan napi 4200 fuvar mostanra 1200-ra esett, de hétvégén csak 300-400 utazás történik.

A cég szeretné megtartani a dolgozóit, a koronavírus miatt kialakult helyzetet szabadságolással és fizetés nélküli szabadsággal próbálják megoldani. Egy nap csak a taxisoknak csak a fele dolgozik, emellett a City Taxi csökkentette a fuvarszervezési díjat is.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top