Utazás

A világutazó párnak fogalma nem volt, mekkora járvány tombol a szárazföldön

Ez aztán a karantén! A pár 25 napig volt a nyílt óceánon, térerő nélkül.

Egy pár, aki már egy jó ideje a tengereket szeli jachtjával, talán egyike azon keveseknek a Földön, akiknek lila gőzük nem volt arról, hogy már hetek óta koronavírus-járvány tombol a világban. A pandémiás helyzetről akkor értesültek, amikor megpróbáltak kikötni egy karib-szigeteki kikötőben, ám ott közölték velük, a vírus miatt nem engedik a lehorgonyzást.

A pár hölgy tagja, Elena Manighetti ráadásul Olaszországból, Lombardiából, a járvány európai gócpontjából származik. Azután kelt útnak férjével, a brit Ryan Osbourne-nal, miután elveszítette 2017-ben az állását.

25 napra elvágva a világtól, ahol közben tombol a járvány (Forrás: Instagram / sailingkittiwake)

A Kanári-szigeteket februárban hagyták el, és St. Vincentre akartak továbbhajózni. Ugyan arról hallottak, hogy Kínában kitört a járvány, fogalmuk sem volt, milyen gyorsasággal terjed a vírus a világban. Valószínűleg azért nem értesültek sokáig a helyzetről, mert megmondták szeretteiknek, nem szeretnének rossz híreket hallani. A nyílt óceánon, ahol 25 napot töltöttek, ráadásul nem volt térerő, így teljesen elvágódtak a világtól.

„Francia területen szerettünk volna kikötni a Karib-térségben, ám a határ zárva volt a vesztegzár miatt”– mondta Osborne, aki ekkor még úgy gondolta, ez csak egy preventív intézkedés a szezon miatt, mert a helyiek nem szeretnék, ha turisták árasztanák el a szigetet. A hatóságoktól aztán megtudták, korántsem erről van szó, és bár 25 napig nem érintkeztek senkivel, mégis karanténba kerültek.

A pár jelenleg is St. Vincenten tartózkodik, és egyelőre nem tudják folytatni útjukat, noha remélik, a júniusi hurrikánszezon előtt még fel tudják fedezni a Karib-térséget. „A hurrikán és a vírus között vagyunk épp” – mondta képletesen Manighetti.

(via)

Olvass tovább a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top