Utazás

A magyarok kétharmada a korlátozások után sem megy nyaralni

A magyarok egy része azért mond le a nyaralásról, mert kerülik a tömeget, másoknak viszont nincs pénzük vakációzni.

A magyarok 64 százaléka akkor sem tervez idén nyaralást, ha feloldják a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozásokat – derült ki a Pulzus Piackutató felmérésből, amely az ATV megrendelésére készült.

A válaszok alapján a magyarok 24 százalék belföldi, 12 százaléka külföldi utat tervez, amint ez lehetségessé válik. A magyarok 41 százaléka azért nem készül idén nyaralásra, mert nem lesz rá pénze, 23 százalék viszont azért mond le a pihenésről, mert ezen a nyáron még nem akarnak olyan helyre menni, ahol sokan vannak.

A koronavírus miatt lezárt Balaton-parti sétány Keszthelyen

A lezárt Balaton-parti sétány Keszthelyen 2020. április 10-én (Fotó: MTI/Varga György)

A nők feltűnően felülreprezentáltak azok körében, akik a pénz miatt nem mennek nyaralni, de a 60 év fölöttiekre is jellemző, hogy az anyagiak miatt hagyják ki az üdülést. Az idősek emellett többségben vannak azok között, akik a tömeg miatt nem akarnak utazni.

Leginkább a 18-39 éves korosztályra jellemző, hogy szeretnének nyári vakációt. Lakóhely szerint a budapestiek inkább Magyarországon maradnának, a vidéki városok lakói pedig külföldre mennének. Azok között, akiknek nincs pénzük nyaralásra, 48 százalék a községben élők aránya.

Így nyaralunk a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top