nlc.hu
Utazás
Ciao, karantén: máris begyűrűzött a tömeg a velencei Szent Márk térre

Ciao, karantén: máris begyűrűzött a tömeg a velencei Szent Márk térre

Olaszországban 2 hónap intenzív járvány, rengeteg szenvedés és szorongás után a hét elején részlegesen ismét beindult az élet. Úgy tűnik, az egyik legnépszerűbb olasz turista célpontot máris ellepték a tömegek.
Máris ellepték a turisták a velencei Szent Márk teret

A Daily Mail Instagram oldalán osztotta meg a Reuters/AP képválogatását a koronavírus után újrainduló Olaszországról. A mozaik alapján máris tele van a híres velencei Szent Márk tér. A karantén utáni állapot persze nem tökéletesen felszabadult, ahogy látjuk, sokan maszkot viselnek, bár a távolságtartási szabályokat a tömeg miatt valószínűleg aligha tarthatják be tökéletesen.

Ugyan a kép csalóka lehet, ahogy korábban az nlc.-n mi is megírtuk, a kijárási korlátozásokat Olaszországban egyelőre nem oldották fel teljesen, így az olaszok csak óvatosan mehettek ki otthonaikból hétfőn, a szigorú karantén szabályok feloldása utáni első napon.

A belügyi és egészségügyi hatóságok értékelése szerint az első napon jól vizsgáztak az olaszok: összességében nem áradtak ki tömegesen az utcára, és betartották a koronavírus miatt továbbra is érvényes óvintézkedéseket. Úgy tűnik, ez alól a velencei Szent Márk tér erős kivétel. 

A koronavírus-járvány stációi Olaszországban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top