Utazás

Lehet, hogy pont ugyanolyan jó lesz a balatoni szezon, mint tavaly

A belföldi vendégekben bíznak és a tavalyihoz hasonlóan jó szezonban reménykednek a balatoni vendéglátósok. A szakemberek szerint ez akár össze is jöhet.

A külföldi turisták távolmaradására, viszont a szokásosnál több magyar vendégre számítanak a turisztikai szakemberek nyáron a Balatonnál. 

A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke bízik abban, hogy nem lesz lényeges különbség az elmúlt évek és az idei esztendő balatoni turisztikai teljesítménye között. Hoffmann Henrik szerint az őszi szezon erősebb is lehet a korábbiaknál. „Minden szakember azt várja, hogy a belföldi úti célok fel fognak értékelődni, hiszen fontos a biztonságérzet, és ott érezzük magunkat biztonságban, ahol ismerjük a körülményeket, ahonnan eljutnak hozzánk könnyen a hírek” – mondta el Hoffmann az InfoRádiónak. Hozzátette, a figyelem idén a Balaton rejtett kincsei felé fordulhat, nem feltétlenül a strandok lesznek tele, mint inkább a kirándulóhelyek.

Balaton

Belföldi turistából lesz idén több a Balatonnál (fotó: MTI/Varga György)

Szigliget polgármestere, Balassa Balázs szerint a növekvő belföldi turizmus akár pótolhatja is a külföldről érkező vendégek hiányát, ugyanakkor a korlátozások hatásai továbbra is érezhetőek lesznek. „Külföldi turisták nem érkeznek, ugyanakkor a magyar turisták nem fognak külföldre menni akkora számban, így sokan itt tervezhetnek kikapcsolódni” – foglalta össze a balatoni reményeket a polgármester.

Balassa arról is beszélt, a turisták és a strandüzemeltetők is megérzik majd a balatoni korlátozások következményeit. Amiatt, hogy fele annyi vendéget engedhetnek be a szigligeti strandra, 20-30 millió forintos bevételkieséssel számol a község önkormányzata, mert a korábbi vendégforgalom felét bonyolíthatják a biztonságos távolság szabályai miatt.

Mi történik most a Balatonnál?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top