Utazás

Drasztikusan változik idén a balatoni strandolás, egyenruhás strandjárőröket vetnek be

A koronavírus-járvány miatt nagyot változik idén a balatoni strandolás. Már most kezdjük el szokni a strandjárőr fogalmát!
Balaton

Bár a Balatonon nem lesznek plexifalak a strandolók között – ahogy az olasz tengerparton tervezik – , és távolságtartó köröket sem rajzolnak – ahogy a New York-i parkokban – , mégis a biztonság lesz az első: strandjárőrök razziáznak majd a partokon, aki elzavar, ha túl közel rakjuk le egymáshoz a törölközőket. Maszkot ugyan nem kell viselni a vízparton, de ha nem tartjuk be a koronavírus megelőzésére elrendelt távolságtartási és egyéb szabályokat, a házirend megsértése miatt akár ki is tilthatnak minket a strandról – írja a ripost.hu.

Minden strandon másképp intézik majd ezeket a dolgokat. Siófokon például egyenpólós strandjárőrök razziáznak majd a parton, Balatonfüreden pedig a biztonsági őrök és a vízimentők munkakörébe illesztik a biztonsági előírások betartatását a parton és a vízben.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Varga György

 

 

A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top