Szabadidő

New York: fűbe rajzolt karikákkal tartanak távol egymástól a parkban

Ezt nevezik kompromisszumnak: a koronavírustól máig egyik legfertőzöttebb területként New York város vezetése megengedte, hogy a jó időben a parkokba vonuljanak az emberek, ugyanakkor az elvárt távolságot is segítettek betartani. Sajátos megoldás született.
New Yorkban rajzolt karikákkal és emberi parkolóhelyekkel tartanak távol egymástól.

Bejárta az internetet annak a New York-i parknak a képe, ahová fehér karikákat rajzoltak a fűbe, hogy az oda látogatók megfelelően be tudják tartani az előírt távolságtartási korlátozásokat. Egész pontosan a Brooklynban található Domino Parkról van szó, és az egyik helyi újságíró már el is nevezte a különös képződményeket „emberi parkolóhelyeknek.”

Ráadásul azt a szabályt is érvénybe léptették, hogy egy karikában egy ember egyszerre csak 4 órán át tartózkodhatott: a hétvége során meg is teltek az „emberi parkolóhelyek”, sőt, sokan a környékbeli padokon üldögéltek a New York-iak közül, hogy ők is végre beférjenek a karikába.

Bár az igazán stílusos az lett volna, ha Domino park lévén valahogy a játékra hajazó mintákat festenek fel.

(via)

Erről beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy New York a vírus egyik gócpontja: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top