nlc.hu
Utazás

Koronavírus a világban

Durvul a járvány: napi koronavírus-rekordot döntött India

Nemcsak Indiában, Ausztráliában is dőlnek a koronavírus-rekordok.

Indiában egy nap alatt csaknem 50 ezerrel nőtt a bizonyítottan koronavírustól fertőzöttek száma, ami példátlan a dél-ázsiai országban. Ausztráliában szintén rekordot döntött hétfőre az újabb fertőzöttek és a Covid-19 miatt elhunytaké.

Napi koronavírus-rekord dőlt Indiában.

Koronavírus Indiában. Yawar Nazir/Getty Images

India szövetségi egészségügyi minisztériumának közlése szerint 49 ezer 931 új esetet jegyeztek fel, a kór miatt pedig 708-cal, 32 ezer 771-re emelkedett a halottak száma. A fertőzötteké hétfőn reggelre 1 millió 435 ezer 453-ra nőtt.

Ausztráliában 549 emberről derült ki 24 óra alatt, hogy koronavírussal fertőzött és tízen haltak meg, eddig összesen 161-en. A bizonyítottan fertőzöttek száma hétfő délutánra csaknem 15 ezerre emelkedett Ausztráliában.

India jelenleg az egyik koronavírussal legfertőzöttebb ország a világon, így nem csoda, hogy sokan már csak a csodában bíznak. Ezért sokan imádkozni kezdtek Korona istennőhöz, hogy szüntesse meg a vírust, egy férfi például Kerala városában egyenesen egy templomot hozott össze azért, hogy Korona Istennőhöz fohászkodjon. 

Egy Bölcs Aslam névre hallgató indiai férfi pedig koronavírus-ördögűzései során kézcsókkal űzte volna ki a vírust, de a „módszerrel” másokat is megfertőzött, ahogy a saját halálát is koronavírus okozta.

Hol tart most a koronavírus-járvány?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top