Aktuális

Észak-Koreát hivatalosan is elérte a koronavírus-járvány

Bár az ország vezetése mostanáig kitartóan állította, hogy sikerült a vírust a határaikon kívül tartani, a múlt héten regisztrálták az első fertőzésgyanús esetet.
Koronavírus teszt

Az észak-koreai hatóságok szerint az első koronavírus-gyanús esetük egy olyan személy, aki három éve ugyan disszidált Dél-Koreába, de július 19-én – a határt illegálisan átlépve – visszatért Keszong városába – írja a BBC-re hivatkozva a 444.hu.

A fejleményeket hallva Kim Dzsongun, észak-koreai diktátor elrendelte Keszong lezárását és vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, a disszidens hogyan tudta kijátszani a megerősített határzárat.

A brit hírügynökség emlékeztet, azután, hogy Észak-Korea január 30-án teljesen lezárta a határait, most különösen nehéz kívülről megítélni, mi történik az országban. A szakértők ennek ellenére állítják, kicsi a valószínűsége, hogy valóban ez lenne az első koronavírusos eset az országban, még úgy is, hogy a korán bevezetett korlátozások lassíthatták a járvány terjedését.

Olvass még többet Észak-Koreáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top