Életmód

A Dallas zenéjére bulizott Észak-Koreában a ma 59 éves Dennis Rodman

Az extravagáns ex-kosárlabdázó újabb részleteket osztott meg 7 évvel ezelőtti bizarr útjáról.

A kilencvenes években Dennis Rodman neve egyet jelentett a színes hajjal, az extrém ruhákkal, na meg persze a botrányokkal. A Detroit Pistons, illetve a Chicago Bulls csapataival összesen öt bajnok címet szerző kosaras épp a mai napon ünnepli 59. születésnapját, nemrég pedig Mike Tyson HotBoxin’ című podcastjának a vendége volt, ahol visszaemlékezett 2013-as észak-koreai útjára is.

Mint ismert, Rodman világszerte megdöbbentette a rajongóit, amikor hét évvel ezelőtt kiderült, hogy elfogadta Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor meghívását. A sportoló azonban most elárulta, hogy fogalma sem volt róla, mibe keveredett, amikor 2013-ban, a Harlem Globetrotters gálacsapattal és más korábbi NBA-kosarasokkal együtt Phenjanba látogatott.

„Azt hittem, autogramokat fogok osztogatni vagy kosarazni fogok” – mesélte Rodman Tysonnak. „Gőzöm sem volt Észak-Koreáról.”

A Dallas zenéjére bulizott Észak-Koreaábn Dennis Rodman

Dennis Rodman öt bajnoki címet nyert az NBA-ben, ebből hármat a Chicago Bulls játékosaként (Fotó: Getty Images)

Az egyik, az észak-koreai fővárosban rendezett bemutatómeccs után a diktátor odasétált Rodmanhez a pálya szélén, ám a Chicago Bulls egykori sztárja, saját bevallása szerint még ekkor sem tudta, kivel áll szemben.

„Azt kérdezte: tetszik az országom?” – idézte fel Dennis Rodman. „Én meg csak annyit mondta, persze, tök jó…”

A diktátor ezek után elárulta, hogy eredetileg Michael Jordant akarták meghívni, ő azonban nem vállalta a felkérést, ezután keresték meg Rodmant. A két ember között hamar jó viszony alakult ki a kosárlabda iránt érzett szeretetük miatt. Rodman állítása szerint ezután nem sokkal Kim meghívta az otthonába, ahol egy komolyabb partin vehetett részt.

„Azt mondta, vacsorázzunk együtt” – emlékezett vissza a sportoló. „Egy kis karaokét, egy kis vodkát, csajokat, meg hasonló dolgokat ígért.”

A legszürreálisabb részletek csak ezután következnek, ugyanis Rodman, aki több ízben is járt Észak-Koreában, ezután elárulta Mike Tysonnak, hogy mi várt rá a diktátor rezidenciáján.

„Ezután arra emlékszem, hogy vacsorázunk és irgalmatlanul be vagyunk rúgva, amikor Kim karaokét kezdett énekelni, nekem pedig gőzöm sem volt róla, hogy miről beszél éppen” – idézte fel Dennis Rodman, hozzátéve, hogy ezt követően besétált a terembe egy 18 tagú, kizárólag csinos nőkből álló zenekar, akik egyetlen tételt játszottak csak el: a Dallas című tévésorozat főcímében hallható jellegzetes zenét.

Rodman ezután felvetette, hogy esetleg más zenéket is megtanulhatnának, játszhatnák például kedvenc együttese, a Pearl Jam számait, vagy Van Halen és Rolling Stones dalokat. Ez így is történt, következő látogatása alkalmával már ebből a repertoárból zenéltek számára.

A kosárlabda halhatatlanjainak csarnokába is beválasztott Rodman azt is elárulta, bár látta az észak-koreai hadsereg rakétáit, politikáról soha nem beszélgetett Kim Dzsong Unnal. Az észak-koreai diktátor egészségével kapcsolatban egyébként a közelmúltban kérdések merültek fel, mivel hetekig nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Rodman szerint azonban semmi baja z észak-koreai vezetőnek, akiről valószínűsítette, hogy otthon ül és sokakhoz hasonlóan a Chicago Bulls utolsó bajnoki címéről szóló netflixes doku-sorozat, a The Last Dance (Az utolsó tánc) epizódjait nézi.

További cikkeink Észak-Koreáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top