Aktuális

Észak-Koreában kivégzéssel intézik a koronavírusos ügyeket

Az észak-koreai kormány közlése szerint náluk nincs koronavírus. Ha mégis van, azt drasztikus módszerekkel oldják meg.

A világtól elzárt Észak-Koreában az állampolgárok jelentős részének komoly problémát okoz az élelmiszerek beszerzése, de az egészségügyi ellátás terén sem dúskálnak a lehetőségekben. A diktatúra vezetése a koronavírus megjelenésének hírére szigorú lépéseket vezetett be: azonnal lezárták a Kínával közös határátkelőket és felfüggesztették a turisták beutazási lehetőségeit is – írja a BoingBoing

Ennek fényében – illetve az észak-koreai rezsim problémamegoldási szokásait ismerve – annyira nem meglepő, hogy amikor kiderült, hogy az ország egyik kereskedelmi ügyekben illetékes megbízottjáról kiderült, hogy Kínában járva felkeresett egy nyilvános uszodát, a férfit nemes egyszerűséggel azonnal agyonlőtték, miután kiderült róla, hogy – a Dong-a Ilbo dél-koreai hírügynökség szavai szerint – „a halálos betegség terjedését kockáztatta” hazájában. 

A koronavírus, más néven 2019-nCoV már több tízezer embert fertőzött meg (Fotó: Getty Images)

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor korábban kijelentette, hogy a katonai törvények szigorával fog fellépni azokkal szemben is, akik engedély nélkül elhagyja a koronavírus miatt életbe léptetett karanténokat. Mindezt annak ellenére, hogy az országban a rezsim közlése szerint nincs koronavírus. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top