Utazás

Eladó Írország legendás kísértetjárta háza

Közel nyolcszázmillió forintra van csupán szükséges ahhoz, hogy megvásárolhasd Írország talán leghíresebb kísértetházát, a Loftus Hall-t.

A Wexford megyében található 22 hálószobás, gótikus hangulatú épületnek jó néhány túlvilági lakója van, már ha hihetünk a mendemondáknak. A több mint 2500 négyzetméteres  Loftus Hall-t 2011-től tették látogathatóvá a nagyközönségnek egy alapos felújítás után. Az eladó most nem akármilyen feltétellel árulja a kísértetházat: annak, aki megveszi, garantálnia kell, hogy a Loftus Hall továbbra is nyitva áll majd a látogatók számára – írja a ladbible.

A Loftus Hall teljes pompájában (fotó: a Loftus Hall Facebook oldala)

A Loftus Hall teljes pompájában (fotó: a Loftus Hall Facebook oldala)

A jelenleg tulajdonos, Aidan Quigley elégedett azzal, ahová eljutott a házzal, viszont szeretné, ha valaki új energiákkal, ötletekkel és új pénzzel folytatná azt a munkát, amit ő elkezdett. A házat évente 70-80 ezer turista keresi fel, és közülük néhányan halálra rémülnek, ami a tulajdonos szerint jó móka. A Loftus Hall mai helyén először 1170-ben húztak fel egy épületet, melyet 1350-ben lebontottak, hogy egy kastélyt építsenek a helyére. A Loftus Hall nevet 1650 óta viseli. Innen ered a ház kísértetjárta múltja. Egy este egy rejtélyes idegen kopogtatott be a házhoz, aki pár napra szállást kért. A fiatal Lady Anne Tottenham beleszeretett az idegenbe. Egy este kártyáztak, és véletlenül leesett a földre az egyik lap. Amikor Lady Tottenham lehajolt, azt látta, hogy a férfi lába helyén pata van. Amint felnézett, az idegen hirtelen lángokká változott, és eltűnt. A nő ebbe teljesen belezavarodott, a családja pedig a megőrülését el akarta titkolni, ezért a padlásszobába zárták el a külvilág elől, mert szégyellték az őrült rokont. Ott is halt meg, de mégsem halt meg igazán: a szolgák később is látták őt a ház folyosóit és termeit járva.

Kísértet kisokos az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top