Utazás

A nyár kempingslágere Belgiumban ez a fára erősíthető sátor

Sokan töltik a nyári vakációjukat belföldön nemcsak nálunk, hanem Belgiumban is. A kempingezés sokak számára lett vonzó, és azon belül is izgalmas alternatívát mutat ez a fára akasztható, esőcsepp alakú sátor.

A csepp alakú, furcsa sátor nem számít teljes újdonságnak, ugyanis még a kilencvenes években tervezte egy belga designer, Dré Wapenaar. Eredetileg aktivistáknak szánta, akik a fakivágosok ellen tiltakoztak: azáltal, hogy így a fához rögzítették magukat, a fák kivághatatlanná váltak. Egy ideje azonban a turisták is felfedezték maguknak a furcsa találmányt – írja a boredpanda.

Jelenleg ezek a sátrak a belgiumi Borgloon erdőben vannak felállítva, és ki lehet bérelni őket. Minden sátorhoz tartozik ágy, asztal, szekrény, ablak és egy létra, aminek segítségével fel- és lemászhatunk. Ha esetleg idén szerettünk volna egy ilyen sátorban éjszakázni, akkor rossz hírünk van: a belgák az összeset kibérelték egész nyárra. Ez amiatt is nagy szó, mert egy éjszaka nagyjából 25 ezer forintba kerül. Az ár Wapenaar szerint azért borsos, mert ő egy művész, nem tömegtermelésben gondolkodott, és egy ilyen egyedi sátor előállítása jelenleg meglehetősen drága. A sátrak nemcsak a Borgloon erdőségben találhatók meg, hanem Bornem város közelében is, valamint egy amerikai szoborparkban, egy holland kempingben és egy francia szálláshelyen is.

Sátrazásból is jók vagyunk az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top