nlc.hu
Utazás

Rejtett kincse Győrben

Nyaralj itthon! Rejtett kincseket mutatunk Győr környékén

Győr-Moson-Sopron megyébe akár egy napra is érdemes ellátogatni, de az az igazi, ha több napot adsz magadnak, hogy bejárd a rejtett kincseket Győr környékén.
Menjünk nyaralni Győr környékére!

Rugaszkodjunk most el a jól ismert látnivalóktól, mint a soproni Tűztorony vagy a fertődi Esterházy-kastély, amikor Győr-Moson-Sopron megyébe látogatunk, helyette fedezzük fel ezt a három rejtett kincset Győr környékén.

Fertőszéplak

Az Esterházy-kastély helyett menj kicsit tovább, és a Fertőszéplaki tájházakat látogasd meg. Négy olyan felújított parasztházat csodálhatsz meg a Falumúzeum mellett, melyek 1860-70 között épültek, és már csak a látványuktól harapni lehet az élő, magyar történelmet. De persze ne állj meg itt, ha már Fertőszéplakon jársz, ne hagyd ki a Széchenyi-kastélyt, ahol Széchenyi István apja született, és mindenképp sétálj fel a dombra a templomhoz és kálváriához.

 

Nyúl

A Sokorói-dombság területén található Nyúl településen alig 4000 fő lakik, mégis megéri ide elkirándulni, mert a Kökörcsin körút mentén a homokfalból borospincék nyílnak, melyek fantasztikus látványt nyújtanak az esti kivilágításban. És persze a bort is meg kell kóstolni, úgyhogy csak nyerni lehet Nyúlon. Ám mielőtt még megártana a sok bor, menj el kirándulni a szurdokvölgybe, ahol egy gyönyörű vízmosás vár rád. A Szurdikban sétálva sem maradsz bor nélkül, ugyanis itt található a Sárkánylik nevű 500 éves borospince, melynek az a különlegessége, hogy U-alakban helyezkedik el a sziklafalban. 

Cuha-völgy

Alig 40 km távolságra fekszik Győrtől Bakonyszentlászló-Vinye, innen indulhatsz egy túrára a Cuha-patak mellett. Vízmosások, sziklás völgy – mindez négy kilométeres távban, és persze útközben is várnak kalandok, amit mindenképp meg kell nézni: a Betyárpamlag-barlang, ami Savanyú Jóska búvehelye volt, a Remete-barlang és a Kőpince-forrás. Kisgyerekkel is bátran nekivághatsz a kirándulásnak, főleg akkor, ha szeret a gyermek vonatozni, ugyanis a Cuha-völgy vasúton is megközelíthető, végig a patak mentén közlekedik a vonat, Magyarország egyik legszebb útvonalán.

Kiemelt kép: Unsplash

Nyaraláshoz adunk tippeket

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top