nlc.hu
Utazás

Látnivalók a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

3 kihagyhatatlan látnivaló a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park óriási, tele látnivalóval, melyekből hármat választottunk, amit vétek lenne kihagyni idén nyáron.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park 1997-ben alakult a Balaton északi partján, területe nagyjából 57.000 hektár, úgyhogy akár egész nyárra is ad bőven programot. Nem kell mindig lábat lógatni a tónál, érdemes felfedezni a park kincseit és látnivalóit.

Tapolcai-tavasbarlang

A Tapolcai-tavasbarlang egyszerűen varázslatos, gyerekkel, családdal vagy romantikázni is tökéletes úti cél. Igazi kuriózum, hogy még csónakázni is lehet a barlang kristálytiszta vizén. A barlangban egy emeletes, föld alatti tórendszer várja a látógatókat, egy olyan túrában lehet részed, melynek során kipróbálhatod a kúszóbarlangot, kőtapogatót, és még a 3D vetítést megnézheted. A túra végén, a csónakázás után, a a barlanggal összeköttetésben lévő Malom-tóhoz is el kell menni sétálni egyet. Érdemes előre időpontot foglalni a tavasbarlangba, mert nyáron közkedvelt úti cél.

Látnivalók a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban menj el a tapolcai Malom-tóhoz is (Kép: Profimedia)

Salföld Természetvédelmi Major

Ha kisgyerekkel jársz a Balaton északi partján, akkor ne hagyd ki a Salföld Majort a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látnivalói között, mert imádni fogják a gyerekek a rengeteg állatot és a szabadságot, ami itt várja őket. Minden korosztálynak nagy élmény tesközelből megismerkedni az őshonos állatokkal, vagy épp az állatsimogatóban eltölteni egy kis időt. Ráadásul egy nagyot játszóterezhetnek is a gyerekek, igazi feltöltődést jelent az egész család számára. Előre lehet foglalni lovas foglalkozást is, ha még sosem találkozott élőben lovakkal a gyerek, akkor érdemes ezt is kipróbálni. És ha már itt vagytok, akkor menjetek el lovas kocsival a kőkúti pálos kolostor romjaihoz, fantasztikus élményben lesz részetek.

Bivalyrezervátum

Az állatoknál maradva, kihagyhatatlan a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban az őshonos állatokkal, a bivalyokkal való találkozás. A nemzeti park nyugati részén, Zalakomár és Balatonmagyaród között találjátok meg a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot, ahol több száz bivaly vár arra, hogy megcsodáljátok, ahogy dagonyáznak. Nézzétek meg feltétlenül itt a bivalytörténeti kiállítást is, amiből sokat tanulhattok a korabeli állattartásról.

Ez is mind a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része:

Megnézem
Összes kép (6)

Utazz itthon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top