nlc.hu
Utazás

Marokkóban került elő az amerikai palackposta

6500 kilométert utazott a palackposta: Marokkóban találtak rá az amerikai kislány üzenetére

Több mint 6500 kilométerrel messzebb találtak rá a palackba zárt üzenetre, amelyet még tavaly készített egy kislány Amerikában.
Palackposta

Az amerikai Észak-Karolinából egészen Marokkóig utazott sértetlenül egy kislány által készített palackposta az Atlanti-óceánon. Az üvegbe zárt üzenet csaknem 6500 kilométert vészelt át a háborgó óceánon.

A harmadik osztályos Vivan Byerly még 2019 áprilisában készítette a palackpostát egy iskolai feladat részeként Akárcsak a többi diák, Byerly is megírta a saját üzenetét, amire a tanár e-mail címét és az iskola elérhetőségét is ráírta.

A palackba zárt üzenetet tavaly májusban bocsátotta vízre Morehead partjainál Tyler Richardson, akinek a fia a kislány osztálytársa. A palackpostát végül egy marokkói halász találta meg vasárnap Guelmin közelében.

Mindez azután derült ki, hogy a halász írt egy e-mailt a tanárnak, hogy nála kötött ki a fotókkal illusztrált üzenet. Byerly azóta fel is vette a kapcsolatot a férfival, hogy további részleteket tudjon meg a palackposta sorsáról.

(UPI)

Még több palackposta az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top