Utazás

Elcsomagolt 2 kiló homokot a tengerparton, börtön várhat rá

Azt hitte, nem fog hiányozni senkinek, a szabály azonban szabály, homokot nem lopunk csak úgy!

Két kiló szardíniai homokkal a bőröndjében próbálta elhagyni az olasz szigetet egy francia turista – írja a CNN. Az ember azt gondolná, menjen csak, marad elég homok a tengerparton – és rosszul gondolná. A sziget méltán híres hófehér homokja ugyanis védett: a 2017-ben hozott szigorú törvények szerint kőkemény pénz-, sőt börtönbüntetésre is számíthat az, aki lopni próbál belőle.

Így járt a turista is, akit már a reptéren ezer euró megfizetésére köteleztek, miután a Cagliari Elmas Repülőtér biztonsági őrei megtalálták táskájában a homokkal teli üveget. A sziget egyik vadőre elmondta a CNN-nek, hogy rengeteg homokot foglalnak így le, a szezon végére általában tele van a repülőtér raktára az elkobzott üvegekkel. Éppen ezért hozták a szigorú szabályokat három éve. A hatóságok főleg a különleges pink és hófehér homokra ugranak, de „egyszerű” homokkal sem érdemes próbálkozni. A lakosság segítségét is várják: arra kérik a helyieket, jelentsék, ha azt látják, hogy a turisták homokot lapátolnak üvegekbe.

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

A kétkilós fogás közel sem rekord: tavaly több mint negyven kilót foglaltak le egy francia pártól. Vajon mire kell a franciáknak az a homok?

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top