Utazás

Minden negyedik vakációzó egy hónapnál is több időt töltött a Balatonnál

Idén nyáron hosszú távra terveztek a Balatonnal a magyarok: aki csak tehette, több hétre, vagy akár több mint egy hónapra is leköltözött a tóhoz.

Egy felmérés szerint Zamárdi és Siófok voltak a legnépszerűbb helyszínek, a legnépszerűbb napok pedig – ebben talán nincs meglepetés – a szombatok és vasárnapok voltak. Ugyanakkor a legerősebb szombatok és a leggyengébb keddek között is csupán 36 százalékos volt a különbség, ami azt jelenti, hogy a tavunk egész nyáron kiemelkedő forgalmat bonyolított – írja a hvg.

Naplemente a Balatonnál (fotó: Pixabay)

Naplemente a Balatonnál (Fotó: Pixabay)

Siófok és Zamárdi látogatottsága a hétvégéken sokszor a másfélszeresére nőtt. Az adatok szerint a fővárosból látogatók nagy része szeret megmaradni a Balaton „elejénél”, a keleti medence kötötte le a forgalom 47 százalékát. Az északi part turistái nagy számban jártak át a déli partra is, míg ennek a fordítottja nem volt jellemző. A legtöbb látogató július végén, illetve az augusztus huszadikai hosszú hétvégén volt a tónál, de a nyár utolsó öt hete végig kiemelkedő mutatókat hozott. Augusztus végén a forgalom visszaesett a június végi szintre, szeptemberben pedig már a június eleji szint volt ismét a jellemző.

Még egy kis balatoni hangulat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top