Utazás

Új elővárosi vasút indul Budapesten

Pilisvörösvár, Piliscsaba útvonalon.
Új elővárosi vasút indul Budapesten

Új elővárosi vasúti szolgáltatás indul Budapesten, S76-os járatszámon, Rákos állomás – Újpalota – Angyalföld – Újpest – Pilisvörösvár – Piliscsaba útvonalon, 30 perces járatkövetéssel – írja a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója, Vitézy Dávid Facebookon. 

Új elővárosi vasúti szolgáltatás indul Budapesten, S76-os járatszámon, Rákos állomás - Újpalota - Angyalföld - Újpest -...

Közzétette: Vitézy Dávid – 2020. október 21., szerda

A bejegyzés szerint az eddig az esztergomi vonalról csak Angyalföldig közlekedő elővárosi vonatok haladnak tovább az eddig csak tehervonatok által használt pesti külső körvasúton Kőbánya felé. Az október 25-étől életbe lépő új menetrend jegyében így újra menetrend szerinti személyvonatok közlekednek a budapesti külső körvasúton és az utasforgalom birtokba veheti a MÁV saját beruházásban készült új, Újpalota vasúti megállóját.

Vitézy hangsúlyozza, hogy ez még csak egy tesztüzem, a BFK és a MÁV szorosan együttműködik a tapasztalatok kiértékelésében, ugyanis a vonatok rákosi végállomása ideiglenes, azok Pécel irányába történő továbbvezetését szeretnénk elérni a Budapest – Hatvan vonal jövőévi menetrendjének és a KISS motorvonatok üzembeállásának (és így átcsoportosítható FLIRT motorvonatok) függvényében.

(Kiemelt kép: Vitézy Dávid/ Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top