Aktuális

Eddig 172 percet késtek a MÁV járatai a maszkot nem hordók miatt

Egy hét alatt összesen 172 percet késtek a MÁV járatai amiatt, mert a jegyvizsgálóknak maszkviselésre kellett felszólítaniuk az utasokat. Volt olyan utas, aki megütötte az őt figyelmeztető kalauzt.

Hiába kötelező maszkot viselni a vonatokon, az elmúlt héten tíz esetben kellett intézkednie a jegyvizsgálónak azért, mert néhány utas nem hordta. A MÁV közleménye szerint négy elővárosi vonalon: a pusztaszabolcsi, a szolnoki, az esztergomi és a váci vonalon is félórás késést okozott néhány utas figyelmetlensége vagy nemtörődömsége.

Egy balatoni vonaton az utast a vezető jegyvizsgáló figyelmeztette  a maszkhasználatra, mire az utas megütötte a jegyvizsgálót. Ezért rendőri intézkedés indult, a vasúttársaság feljelentést is tett. A jegyvizsgálónak orvosi segítségre volt szüksége, a vonat emiatt nem közlekedett tovább.

Kötelező maszkviselés a vonatokon

Szeptember 21-től leszállítja a maszk nélkül utazókat a MÁV és a Volánbusz (Fotó: Neményi Márton)

A közlemény ismét hangsúlyozza, hogy szeptember 21-től a maszk használata már nemcsak a vonatokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.

Balhék a maszk miatt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top